Design77

NEWS

MotoGP start voor Damian Cudlin in Aragon en Phillip Island

Damian Cudlin zal komend weekend op Motorland Aragon van start gaan in de MotoGP klasse. De Australiër zal de plaats innemen binnen het Paul Bird Motorsports Team van Yonny Hernandez die afgelopen week overstapte naar Pramac Racing als vervanger van de geblesseerde Ben Spies.

 

Damian Cudlin, dit seizoen uitkomend in het Superbike IDM voor het Nederlandse RAC Racing, zal komend weekend in Aragon aan de start verschijnen in het MotoGP wereldkampioenschap. De 30 jarige Australiër zal de plaats innemen binnen Paul Bird Motorsport Team van de afgelopen week naar Pramac Racing overgestapte Argentijn Yonny Hernandez.

Na het vertrek van Hernandez moest Paul Bird op zoek naar een vervanger voor de resterende wedstrijden van het seizoen. Met de komst van Cudlin haalt de Britse teambaas een ervaren coureur in huis. Zo kwam Cudlin tijdens zijn lange carrière uit in het Australisch wegrace kampioenschap, het World Endurance kampioenschap en won hij in 2010 de IDM Supersport titel. In hetzelfde seizoen maakte hij een verrassend sterk debuut in de Moto2 klasse toen hij op de Sachsenring vanuit het niets een zevende plaats wist te scoren. In 2011 maakte Cudlin tijdens de Japanse Grand Prix zijn debuut in de MotoGP klasse als invaller binnen Pramac Racing om een jaar later in Assen en op de Sachsenring weer uit te komen in de Moto2 categorie.

Dit seizoen keerde hij terug naar het Superbike IDM waar hij ook al in het seizoen 2011 succesvol was. Voor het Nederlandse RAC Racing uitkomend wist hij de eerste vier races van het seizoen te winnen en bezet hij momenteel de tweede plaats in de tussenstand achter de dit weekend tot kampioen gekroonde Markus Reiterberger.

In goed overleg met zijn huidige RAC Racing Team zal Cudlin naast de wedstrijd komend weekend in Aragon ook tijdens zijn thuis Grand Prix op het circuit van Phillip Island van start gaan op de PBM CRT machine.


RAC Racing Teammanager Evert Slager over de deal van Cudlin met het Paul Bird Motorsport team.

“Direct nadat Damian afgelopen week benaderd werd heeft hij de telefoon gepakt om met ons te overleggen. We hebben samen gekeken naar deze mogelijkheid, en natuurlijk gunnen we hem als RAC Racing deze kans, zoveel coureurs krijgen immers niet de mogelijkheid om in de koningsklasse uit te mogen komen. Het past in ons programma, de wedstrijden in Aragon en Phillip Island vallen niet samen met onze kalender. Tijdens het MotoGP weekend in Sepang is tevens de laatste IDM Superbike wedstrijd van het seizoen op de Lausitzring en hier zal Damian gewoon weer plaats nemen op de snelle RAC Racing BMW S 1000 RR. Als team wensen we Damian heel veel succes in Aragon en op Phillip Island.”