Design77

NEWS

Tessels wint opnieuw, Bos Dutch Supersport kampioen

Bij de start is het Wayne Tessels die opnieuw het beste weg is voor Kervin Bos. Bos weet vervolgens Tessels te passeren en het tweetal wisselt elkaar een aantal keer af aan kop van het veld. Achter het tweetal ontstaat vervolgens een groep ban negen rijders die strijden voor de derde plaats.

 

 

Tessels gaat vervolgens door en Bos volgt op de tweede plaats. Tony Coveña en Kevin van Leuven weten zich in het resterende deel van de race los te rijden van de achtervolgende groep en maken er onderling een spannende strijd van voor de laatste podiumplaats.

Tessels bouwt zijn voorsprong vooraan het veld uit en komt uiteindelijk met een voorsprong van bijna vier seconden op Bos voor de tweede keer op de dag als winnaar over de finish. Bos weet zich met deze tweede plaats verzekert van de 2013 Dutch Supersport titel.

De strijd voor de derde plaats wordt gewonnen door Van Leuven die Coveña terug verwijst naar de vierde plaats. Ivar Doornbos komt als vijfde over de finish gevolgd doorDavy Thoonen en Christiaan Nobel.

Ronald ter Braake, die dit weekend eenmalig terugkeerde in het Dutch Supersport kampioenschap, liet met de achtste plaats opnieuw zien dat hij het racen nog niet verleerd is.

Cliff Cloots en Rob Hartog waren de laatste twee finishers binnen de top tien.

Koen Meuffels en Mick Jansen kwamen beiden niet aan de finish en moesten vroegtijdig opgeven.

 

Racesport.nl